Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » ANWB organiseert Meest Innovatieve uitje van 2013

ANWB organiseert Meest Innovatieve uitje van 2013

Voor het derde jaar organiseert de ANWB de verkiezing van ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijs voor het ‘Leukste landelijke uitje’, het ‘Leukste provinciale uitje’ en de Explorerprijs voor het meest aansprekende uitje voor kinderen, kent de ANWB ook een vakprijs toe aan het ‘Meest Innovatieve uitje van 2013’. Het Meest Innovatieve Uitje van 2013 is prijs waarmee aanbieders zich profileren als innovatieve, onderscheidende en aantrekkelijke ondernemer binnen de vrije tijdsbranche.

De vakjury beoordeelt de ingebrachte cases op een viertal criteria, namelijk;

  • ‘Bijzonder’ in de markt
  • Nodigt uit tot samen uit, écht beleven
  • Positieve bijdrage aan samenleving
  • Vernieuwend op een duurzame manier

Ambitie
Met de verkiezing voor ‘Meest innovatieve uitje van 2013’ verwacht de ANWB bij te dragen aan de inspiratie van leden voor een belevingsvol uitje. Tevens verwacht zij daarmee een positieve stimulans te kunnen geven aan veelbelovende, duurzame en betekenisvolle ontwikkelingen binnen de vrije tijdsbranche. Daarmee ontstaat indirect, toegevoegde waarde voor de  samenleving.

Deze ambitie krijgt vorm binnen het Land van ANWB, hét platform van,  voor en door ANWB leden die zich oriënteren op een leuk uitje. ANWB leden vinden er tips voor korte uitjes of een complete dag weg; dichtbij of verder weg, gratis of betaald. De content is in belangrijke mate afkomstig van de leden.

Leden die zich graag laten verrassen met inspirerende tips voor uitjes die zij nog niet kennen en die échte beleving mogelijk maken. Uitjes die bijdragen aan het ervaren van geluksmomenten en die samen uit, tot écht beleven maken. Laat je inspireren in het Land van ANWB.

Respons’ content op Land van ANWB
Respons verzorgt een groot deel van de evenementencontent op Land van ANWB. Na de ‘revamp’ van ANWB’s dagrecreatieportaal, heeft de content van Respons een plaats gekregen naast de uittips die door de vier miljoen leden van de ANWB worden aangedragen.

De evenementencontent is te raadplegen via de website Landvananwb.nl, de Land van ANWB App en nieuwsbrief.  Nieuw is dat Respons en ANWB tickets gaan aanbieden via Land van ANWB. De evenementenfeed van Respons faciliteert sinds kort ook de verkoop van entreebewijzen op Land van ANWB website en App. Daarmee geeft de ANWB invulling aan de wens van bezoekers van Land van ANWB om direct hun entreebewijzen te kunnen bestellen, zonder daarvoor site of App te hoeven verlaten.