Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » ANWB organiseert ‘Meest Innovatieve uitje’ van 2012

ANWB organiseert ‘Meest Innovatieve uitje’ van 2012

Voor het tweede jaar organiseert de ANWB de verkiezing van ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijs voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en ‘Leukste provinciale uitje’, kent de ANWB ook een vakprijs toe aan het ‘Meest Innovatieve uitje’ van 2012. Tot en met 11 april kunnen cases ingediend worden bij het Land van ANWB, via landvananwb@anwb.nl, de feestelijke prijsuitreiking op 24 mei 2012.

De verkiezing van ‘Meest innovatieve uitje 2012’ past binnen de ambitie van de ANWB om een toonaangevende rol te spelen op het gebied van Vrije Tijd. Belangrijke thema’s voor de ANWB zijn; recreatie dichtbij en de consument helpen bij de keuze voor een uitje dat past bij het gezelschap en het moment. Daarbij is het de visie van de ANWB dat zij voor zowel haar leden als de samenleving waarde wil creëren. Met de keuze om innovatie bij (dag)recreatie in de spotlights te zetten, verwacht de ANWB een positieve stimulans te kunnen geven aan veelbelovende en richtingbepalende ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Daarmee ontstaat indirect, toegevoegde waarde voor de samenleving.

Deze ambitie krijgt onder andere vorm binnen het Land van ANWB, het platform van en voor ANWB leden die zich oriënteren op een leuk uitje. ANWB leden vinden er tips voor korte uitjes of voor een complete dag weg. Dichtbij of verder weg, gratis of betaald.

De verkiezing van ‘Meest innovatieve uitje 2012’ is een onderdeel van de verkiezing ‘Leukste Uitje van 2012’. Waarbij het publiek kiest wat het leukste uitje van Nederland en per provincie is. Het ‘Meest innovatieve uitje 2012’ wordt gekozen door een vakjury. Het ‘Meest innovatieve uitje 2012’ mag zich uiteraard onder deze naam presenteren en wordt zo vermeld op het Land van ANWB en in meerdere communicatie uitingen.

De verkiezing van het ‘ Meest innovatieve uitje 2012’ richt zich op uitjes en dagrecreatie die een meerjarig bestaan en een vaste locatie kennen. En die de ambitie hebben om de komende 2 jaar op deze locatie te blijven. Een uitje is elke vrije tijd activiteit buiten de deur van minimaal één uur en maximaal een dag.

De ingezonden cases worden door de jury beoordeeld op een vijftal criteria:

 • Vernieuwend op een duurzame manier;
 • Tot stand gebracht met en voor betrokkenen;
 • Positieve bijdrage aan leefomgeving;
 • Nodigt uit tot samen ontdekken;
 • ‘Bijzonder’ in de markt.

De vakjury bestaat uit de volgende personen

 • De heer B. Gorissen, hoofdredacteur Kampioen
 • De heer J.T.  Mommaas, hoogleraar Vrije Tijdswetenschappen UVT
 • De heer J.  van der Linden, domeinverantwoordelijke Vrije Tijd ANWB
 • De heer J. Gelissen, directeur ADDventures
 • De heer J.  Thönissen, directeur Recron en vertegenwoordiger Gastvrij Nederland
 • Mevrouw M. Sijmons , directeur Leden & Marketing ANWB
 • Secretaris van de jury, Mevrouw C. van Berkel, business developer Vrije Tijd

 

Tot en met 11 april kunnen cases ingediend worden bij het Land van ANWB, via landvananwb@anwb.nl. U kunt als leidraad bij het formuleren van uw case de opzet in de bijlage gebruiken.  Ook voor vragen, op- of aanmerkingen kunt u contact opnemen via landvananwb@anwb.nl

Op 3 mei informeren wij u of uw case genomineerd is voor de top 3 van ‘Meest innovatieve uitje 2012’. Als u genomineerd bent, wordt u van harte uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op 24 mei. Verstuur uw case uiterlijk 11 april a.s. naar landvananwb@anwb.nl onder vermelding van ‘Meest innovatieve uitje 2012’ of verstuur het naar Land van ANWB, kamer B622, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag, eveneens onder vermelding van ‘Meest innovatieve uitje 2012’.