Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » ADE en Vierdaagse Nijmegen leiden top 5 entreeheffende- en vrij toegankelijke evenementen

ADE en Vierdaagse Nijmegen leiden top 5 entreeheffende- en vrij toegankelijke evenementen

De TOP100 Evenementen Monitor omvat  verschillende ranglijsten en de profielen van de 100 grootste gratis toegankelijke en entreeheffende evenementen. Onlangs kwam de nieuwste editie uit, waarin de gehele evenementenmarkt van festivals, publieksbeurzen, sportevenementen, tot markten, concerten en parades uit 2015 zijn geanalyseerd. Hieruit blijkt dat het Amsterdam Dance Event koploper is in de ranglijst entreeheffende evenementen. De Vierdaagse Nijmegen pakt voor de zesde keer op rij de koppositie bij de vrij toegankelijke evenementen.

Net als in 2014 is het Amsterdam Dance Event het grootste entreeheffende publieksevenement van Nederland. De twintigste editie van het festival was de grootste ooit met maar liefst 365.000 bezoeken. Van de Vrij Toegankelijke evenementen is de Vierdaagse Nijmegen, met een klein verschil op 3FM Serious Request, opnieuw het grootste evenement van Nederland. Vooral op gebied van bezoekaantallen loopt de Vierdaagse voor en behaalt met 2.309.000 bijna het dubbele aantal bezoeken als 3FM Serious Request. Het media- en social media-bereik van 3FM Serious Request was daarentegen wel het allerhoogst van alle Vrij Toegankelijke publieksevenementen die ooit in de TOP100 hebben gestaan.

 

 

Ranglijst TOP100 Evenementen Monitor 2016.

Bestellen