Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » 2012 succesvol jaar voor Apenheul

2012 succesvol jaar voor Apenheul

Apenheul kijkt terug op een uitstekend jaar. Het dierenpark in Apeldoorn heeft dit jaar wederom het aantal bezoeken zien stijgen dit jaar. Zo’n 487.000 bezoekers kwamen in 2012 naar het park, dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011, en maar liefst 43% ten opzichte van 2010. Ook de zakelijke ontvangst van Apenheul is in 2012 gegroeid.

Apenheul is het afgelopen jaar veel in de media geweest. Zo was in het voorjaar een apensoap, gefilmd in het dierenpark, op tv te zien tijdens het programma Drukte in de Dierentuin. Ook het overlijden van Koning Karl, de oudste orang-oetan man van Europa, was volop in het nieuws. Ook werd de verjaardag van vier baby gorilla’s groots gevierd onder de noemer ‘Grootste Verjaardagsfeest Ooit’. Hiermee werd zelfs het Guinness Book of Records gehaald.

Ondanks de stijging in bezoekersaantallen, is de omzet per bezoeker iets afgenomen. In tijden van economische recessie gaat men vaker op zoek naar acties en vrijkaarten. Apenheul heeft niet aan meer acties meegedaan dan vorig jaar, maar meer bezoekers zijn tegen een aanbiedingsprijs het dierenpark binnengekomen. Ook de souvenirwinkel van Apenheul draaide minder winst. Bezoekers van Apenheul gaven het park dit jaar gemiddeld een 8,3. Dit is 0,3 punt hoger dan in 2011.

Apenheul wil het park in 2013 nog mooier en aantrekkelijker maken. Komende winter zal er dan ook grootscheeps onderhoud worden gepleegd. Vanaf 25 maart 2013 is het park weer open voor bezoekers.