Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » De Sport Monitor Online

De Sport Monitor Online

De Sport Monitor Online biedt informatie over het huidige evenementenjaar, een jaar vooruit, en over de afgelopen drie evenementenjaren. De gegevens (datavelden) in de De Sport Monitor Online zijn onderverdeeld in een aantal verschillende contentmodules. Zowel in het zoekfilter als bij de weergave van de resultaten wordt de gebruiker van het systeem geconfronteerd met de verschillende modules.

Soort sportevenementen
Sportevenementen zijn onder te verdelen in twee groepen: evenementen die regulier plaatsvinden en evenementen waarbij dit niet het geval is. Onder het reguliere aanbod vallen de sportevenementen die onderdeel uitmaken van een competitie, zoals competitie- en bekerwedstrijden. Onafhankelijke (‘losse’)  evenementen behoren tot het niet reguliere aanbod.  De sportevenementen in deze laatste groep kunnen zowel incidenteel als jaarlijks terugkerend zijn.

De Sport Evenementen Monitor focust zich op de niet-reguliere sportevenementen. Competitiewedstrijden (profs, semi-profs en amateurs) worden niet in de SportMOL opgenomen. Dat geldt ook voor voetbalwedstrijden in de ere- & eerste divisie en de wedstrijden om de KNVB-beker. De finale van de KNVB Beker is wel opgenomen, evenals de thuiswedstrijden van Nederlandse voetbalclubs in de UEFA Champions League en UEFA Europa League. Ook de kwalificatie- en oefenduels die het Nederlands voetbalelftal thuis speelt staan opgenomen in SportMOL.

Meest voorkomende takken van sport in de Monitor Online:

1. hardlopen/marathon
2. wielrennen
3. springen/dressuur/military
4. voetbaltoernooi/-overig
5. zeilen
6. schaatsen/shorttrack/kunstrijden
7. nautisch
8. tennis
9. autosport
10. wandelsport

CONTENTMODULES
De gegevens in de Sport Monitor Online zijn onderverdeeld in vijf contentmodules, met in totaal informatie over bijna 70 verschillende datavelden:

Contentmodule Inhoud
Basismodule o.a. titel, categorie, jaargang, entreeheffing, website, datum
Locatiemodule o.a. locatienaam, locatiecategorie, adresgegevens
Organisatiemodule o.a. organisatienaam, organisatiecategorie, adresgegevens, contactpersoon
Bereikmodule o.a. aantal bezoeken, aantal deelnemers, man/vrouw verdeling, leeftijdsverdeling, beoogde doelgroep, MediaBereikEenheden (MBE’s)
Sponsormodule o.a. opsomming sponsors, subsidiënten, merkcategorie, aantal exposanten