Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Festival Monitor

Festival Monitor

De Festival Monitor is de uitgebreide analyse van de ontwikkelingen op de festivalmarkt. De hardcopy marktanalyse geeft inzicht in aantallen festivals en bezoeken, er wordt gekeken naar kalenderspreiding en geografische verdeling, media-exposure en opbrengst uit kaartverkoop.

Er is uitgebreid aandacht voor financiële ondersteuning van overheden en sponsoring. Bovendien bevat de Festival Monitor de ranglijsten en profielen van de top 25 gratis toegankelijke en de top 25 entreeheffende festivals.

Facts and figures
Factsheet
Ranglijst

Bestellen
De Festival Monitor kost € 325,- (excl. 6% btw). Wanneer u een abonnement afsluit voor minstens twee edities, ontvangt u 15% korting.

Bestellen

 

Festival Monitor Online

De Festival Monitor Online van Respons geeft via één uniek systeem inzicht in ruim 800 kunst en culturele festivals in Nederland. Met het systeem creëert u razendsnel een overzicht van alle festivals, mogelijk uitgesplitst naar regio of doelgroep of beiden. De Festival Monitor Online bevat actuele gegevens van alle festivals in Nederland vanaf ca. 3.000 bezoeken. Het systeem, met eenvoudig te bedienen zoekfuncties, biedt historische gegevens en informatie over het huidige en volgende jaar. Meer informatie.

Gratis toegang demoversie
U kunt in de tussentijd de Festival Monitor Online gratis in actie zien. Door onderstaand formulier in te vullen, ontvangt u direct de logingegevens per email voor een demo-account.

Heer/mevrouw Achternaam * Emailadres * Telefoonnummer
captcha (neem over): Organisatie/school

Student?
Een aantal hogescholen en universiteiten heeft een abonnement op één of meer producten van Respons. Dit betekent dat je als student aan een van deze faculteiten via de mediatheek inzicht hebt in data van Respons. Meer informatie.

VVEM
De festival-branchecijfers zijn opgesteld onder auspiciën van de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM).  De VVEM is de brancheorganisatie voor professionals in de publieksevenementenbranche en vertegenwoordigt bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche. ”Harde cijfers geven ons inzicht in de gevolgen van de conjunctuur voor de sector, ze laten ons de ontwikkeling zien op het gebied van veiligheid. Cijfers bieden de mogelijkheid om te benchmarken over een reeks van jaren, ze kunnen plannen voor gebiedsontwikkeling ondersteunen en argumenten bieden om politieke keuzes te onderbouwen of te bestrijden,” aldus Hans Ligtermoet, directeur van de VVEM.

Nieuws