Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons @ Museumnacht Amsterdam: N8

Respons @ Museumnacht Amsterdam: N8

Zaterdagavond 5 november stond cultureel Amsterdam in het teken van de 12e editie van N8: de Museumnacht Amsterdam. Maar liefst 45 musea openden de deuren van 19.00 uur tot 02.00 voor het publiek. Respons was erbij.

Respons’ content manager Suzanne Malestein begon haar museumtocht bij Museum Ons’  Lieve heer op Solder aan de Oudezijds Voorburgwal.

Hoewel wegens de restauratie het historische huis grotendeels leeg is, was er nog genoeg te doen en te zien in een van Amsterdams oudste musea: bezoekers konden meedoen aan een workshop meditatie en genieten van de verhalen van de vroegere bewoners middels een audiotour.

Op naar het Science Center Nemo, waar het zogenoemde  ‘kloppende hart’ van de N8 op het dak stond te schitteren. Dit bleek niet overdreven: Nemo was afgeladen vol. Niet verwonderlijk; er was ontzettend veel te zien en te doen. Naast het reguliere aanbod had het science center verschillende workshops en ludieke acties in petto. Zo konden bezoekers op de bovenste verdieping trouwen voor één nacht.

Na een Renanimatie Try Out van de Hartstichting ging de tocht verder naar Het Scheepvaartmuseum, waar eerder op de avond de officiële aftrap van de N8 plaatsvond. Op het Open Pleyn van het museum was het feest al goed op gang. Verschillende DJ’s hadden deze overdekte binnenplaats binnen mum van tijd omgetoverd tot een goedbezochte dansvloer.

Respons vervolgde haar tocht naar het Amsterdam Tattoo Museum, ook een absolute must deze avond. Het museum van tattoo-godfather Henk Schiffmacher werd namelijk tijdens de N8 officieel geopend. Dit onder grote belangstelling; het was er gezellig druk. Eerder op de avond had een Johnny Cash coverband voor de vrolijke noot gezorgd en de feeststemming zat er nog goed in. Bezoekers konden voor een hapje en drankje in de ruime tuin terecht, waar voor de gelegenheid ook een feesttent was opgezet.

Maar de avond was nog niet ten einde: in dezelfde straat bevindt zich namelijk het Artis Apenhuis.  Helaas was het reeds gesloten, tegen berichtgeving in. Dan maar een kijkje nemen in het Artis Aquarium.

Respons besloot ‘to call it a night’, maar stuitte op de weg terug nog op een gezellig feestje in De Hortus. Hier werd onder de parasollen met terrasverwarmers flink met de heupen gedraaid op de rockabilly die de DJ door de tuin liet schallen. Dat de klok inmiddels al de 02.00 al flink voorbij was, leek niet te deren.

Bezoekers die tóch nog niet genoeg hadden konden de N8 nog voortzetten op verschillende locaties rondom het Leidseplein, Rembrandtplein en bij het Vondelpark, alwaar de N8 langzaam overging in de ochtend.

De N8 is met 26.000 bezoeken het grootste in z’n soort in Nederland. Naast Amsterdam vinden er 10 andere museumnacht-evenementen in Nederland plaats (bron: Respons Monitor Online).