Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nominaties Nationale Evenementenprijzen bekend

Nominaties Nationale Evenementenprijzen bekend

De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn bekend. In de categorie ‘Excellente Evenementensteden’ (steden boven de 100.000 inwoners) zijn Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht, Rotterdam en Utrecht genomineerd. In de categorie ‘Evenementenstad tot 100.000 inwoners’ zijn Aa en Hunze, Dronten, Heerlen en Vlissingen genomineerd. 

In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Amsterdam Dance Event, Dickens Festijn, Grand Depart Utrecht, Jheronimus Bosch 500 en Viering Koningsdag Dordrecht. DGTL, Sportfilmfestival Rotterdam en Welcome to the Village zijn de drie evenementen die kans maken op de ‘Evenementen Innovatieprijs’.De afgelopen weken konden evenementenorganisatoren en gemeenten in Nederland hun evenement of gemeente aanmelden voor de Nationale Evenementenprijzen. De gemotiveerde inzendingen zijn hierop voorgelegd aan de vakjury, die tot bovenstaande nominaties is gekomen.

Beoordeling
Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de ingezonden motivaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De genomineerde evenementensteden zullen tijdens de jurybijeenkomst een presentatie geven. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.

Hoofdjury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Erik Ruts (Sponsorbrein), Jeroen de Schuytenaer (stad Gent/Gentse Feesten), Martijn Mulder (Hogeschool Rotterdam), Marieke Eilert (gemeente Groningen, winnaar Evenementenstad 100.000+ 2015) en Jasper Scholte (JMR Produkties/Nacht van de Kaap, winnaar Beste Publieksevenement in 2015).

Eurosonic Noorderslag wint Grand Prix

De Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen gaat dit jaar naar het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. De jury prijst het festival omdat het erin geslaagd is om in dertig jaar tijd uit te groeien tot een publieks- én vakfestival waar Nederland trots op is. Eurosonic Noorderslag is tevens een evenement dat zich volledig verweven heeft met de stad Groningen. Bovendien laat dit evenement zien dat het zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Dago Houben, directeur Eurosonic-Noorderslag “Wij zijn enorm verguld met de toegekende, eervolle evenementenprijs! We zien de Grand Prix als een beloning voor vele jaren hard werken en dragen hem op aan alle medewerkers en partners van ons festival. Nadat we vorige week te horen kregen dat wij alsnog een meerjarige subsidie krijgen van Fonds Podiumkunsten, kan onze maand niet meer stuk!”

 

Nationaal Congres Evenementen (NCE)
De Nationale evenementen Prijzen worden uitgereikt tijdens de 3e editie van het Nationaal Congres Evenementen. Het NCE vindt jaar plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Het congres staat in het teken van de ‘Verbinding met de stad’. Op het programma staat onder andere een keynote van Peter Sikkema, festivaldirecteur van Grand Prix-winnaar Eurosonic Noorderslag, Jeroen Kreijkamp, wethouder stadspromotie van Utrecht en een paneldiscussie met de ‘Excellente Evenementensteden’, onder leiding van dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske. Verder biedt NCE 2016 zes themasessies over o.a. Culturele Zondagen, meten van bezoekaantallen en city hosts op evenementen.

Voor meer informatie: www.nationaalcongresevenementen.nl