Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nieuw jazz festival voor Den Haag

Nieuw jazz festival voor Den Haag

Op 1 & 2 juni vindt in het World Forum in Den Haag de eerste editie van het nieuwe Haagse jazzfestival JazzinThe Hague plaats. Gisteren presenteerde de organisatie de complete programmering van het tweedaagse jazz evenement. Naast Nederlandse namen als Wouter Hamel, Hans Dulfer en Rita Reijs kan het publiek ook uitkijken naar internationale toppers, zoals Macy Gray en Oleta Adams. Trompettist Roy Hargrove zal “Artist in Residence” zijn op het festival.

De festivalorganisatie heeft in de aanloop naar het festival ook de vele Haagse partijen die met jazz bezig zijn, bij elkaar weten te brengen, waarmee het festival al in haar eerste editie een uithangbord geworden is van de dynamische Haagse jazzscene. Jazzin’ The Hague ontwikkelt zich hiermee al in haar eerste editie tot een platform voor Haagse jazzinitiatieven.

Den Haag heeft een rijke jazztraditie die teruggaat tot ver in de vorige eeuw. Zo vond hier tot 2005 het North Sea Jazz plaats, waarmee de stad een van de grootste jazzfestivals van Nederland huisvestte. Hopelijk kan Den Haag met Jazzin The Hague zich weer een plaats verwerven in de top van grote Jazz festivals in Nederland.

Evenement Plaats Bezoeken in 2011
1. Breda Jazz Festival Breda 300.000
2. Jazz in Duketown Den Bosch 130.000
3. Rabobank Amersfoort Jazzfestival Amersfoort 100.000
4. Big Rivers festival Dordrecht 100.000
5. North Sea Jazz Rotterdam 79.000