Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Genomineerden Nationale Evenementenprijzen bekend!

Genomineerden Nationale Evenementenprijzen bekend!

De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn inmiddels bekend. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 100.000+ inwoners zijn Dordrecht, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Groningen genomineerd. In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 100.000 inwoners zijn Lelystad, Almelo, Deventer, Oost Gelre en Gouda de genomineerde gemeenten.

In de running voor de titel Beste Publieksevenement zijn Le Guess Who, Kerstmarkt Dordrecht, Welcome to the Village, Emoves Eindhoven en Nacht van de Kaap. Venlo Stormt, Food Unplugged en Muziek op de Dommel maken kans op de Evenementen Innovatieprijs.

De afgelopen weken konden evenementenorganisatoren en gemeenten in Nederland hun evenement of gemeente aanmelden voor de Nationale Evenementenprijzen. De gemotiveerde inzendingen zijn hierop voorgelegd aan een vakjury, die tot bovenstaande nominaties is gekomen.

Beoordeling
Inmiddels heeft de jury de ingezonden motivaties en de uiteindelijke winnaar aangewezen. De genomineerde evenementensteden hebben tijdens de jurybijeenkomst een presentatie gegeven. Bij de uiteindelijke beoordeling zijn door de jury inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad meegewogen.

Hoofdjury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Hérald van de Bunt, voorzitter Vereniging van EvenementenMakers (VVEM), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier van Cloese Holding en Karoline Wiegerink, Lector Cityhospitality & Citymarketing Hotelschool The Hague.

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt op het Nationaal Congres Evenementen (NCE), dat op 12 oktober 2015 plaatsvindt in gastgemeente Tilburg. Het congres is hét meetingpoint voor professionals in de evenementenbranche en staat in het teken van Engagement. Meer informatie en aanmelden: www.nationaalcongresevenementen.nl.

Volg het NCE ook op twitter via @NCENL en gebruik #NCE15.