Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Holland Triathlon verliest helft subsidie

Holland Triathlon verliest helft subsidie

Almere City Marketing (ACM) is voornemens om de subsidie voor de Holland Triatlon te halveren. De afgelopen editie kreeg nog 120.000 euro van ACM, maar dat is buiten proportioneel veel geld voor ongeveer 25.000 bezoekers en voor de mediaaandacht die het evenement krijgt, aldus ACM. Het bestuur van de stichting onderzoekt of er juridische stappen genomen kunnen worden tegen de beslissing. Ook de VVD-fractie in Almere heeft het college van B&W vragen gesteld over de voorgenomen halvering.

De Holland Triathlon vindt in 2012 voor de 30e keer plaats en is daarmee de oudste triathlon in Nederland. Het is tevens het enige grote triathlonevenement op de klassieke afstanden. De triathlon van Holten is qua aantal deelnemers groter dan de Holland Triathlon, maar de wedstrijd daar houdt de olympische afstanden aan (Bron: Sport Evenementen Monitor).

De Holland Triathlon verhuist in 2012 naar het centrum van Almere. Het bestuur dat de triathlon organiseert denkt dat de verhuizing van Haven naar Stad het sportevenement nieuw leven zal inblazen. ,,Dit zal leiden tot nieuwe allianties met bedrijven en (onderwijs)instellingen, grotere aantallen deelnemers en meer publiek’’, meldt de Stichting Holland Triathlon. ,,De ruimte voor de voorzieningen voor de atleten neemt zodanig toe, dat het comfort optimaal kan zijn en het aantal deelnemers kan groeien. Ook voor het stadion en het parcours biedt de nieuwe locatie meer mogelijkheden.’’

De start en finish van de triathlon zullen op de Esplanade plaatsvinden. De organisatie verwacht dat 35.000 mensen in 2012 de triathlon zullen bezoeken.