Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Mogelijke fusie Stripmuseum Groningen en Boekenmuseum Den Haag

Mogelijke fusie Stripmuseum Groningen en Boekenmuseum Den Haag

Museum Meermanno – Huis van het Boek, het Nederlands Stripmuseum en de Stichting Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en de Boek Illustratie (NIBBI) gaan de komende twee maanden onderzoek doen naar de mogelijk om beide musea te laten fuseren tot één museum voor boek en beeldverhaal. Door de fusie hopen de beide musea door het samenvoegen van de collecties meer publiek te trekken. Het Nederlands Stripmuseum was in 2010 goed voor ca. 43.000 bezoeken en Museum Meermanno trok een jaar eerder ruim 76.000 bezoeken. (Bron: Respons Evenementen Monitor Online).

Het Nederlands Stripmuseum zal in 2014 moeten verhuizen uit haar huidige locatie in Groningen en zou dan kunnen intrekken bij  Museum Meermanno in Den Haag. Museum Meermanno is opgericht in 1852 en daarmee het oudste boekenmuseum ter wereld is.  Het museum kreeg eerder dit jaar de opdracht van OC&W om voor meer eigen inkomsten te zorgen, wilden zij hun subsidie behouden. Door de fusering zou een dreigende sluiting van Museum Meermanno de baan zijn. Met een gecombineerd bezoekaantal van ca. 100.000 zou het fusiemuseum een positie veroveren op de ranglijst van 55 grootste musea van de Nederlandse Museumvereniging. Het museum komt echter nog niet in aanmerking voor opname in de Top 50 van grootste dagattracties in Nederland van Respons en NBTC.

Beide musea terug te vinden op Het Land van ANWB en Eropuit.nl van NS. Voor beide websites verzorgt Respons de content.