Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Arnhemse Rijnhal failliet

Arnhemse Rijnhal failliet

De gemeente Arnhem heeft bekend gemaakt dat de exploitant van het evenementencomplex de Rijnhal faillisement heeft aangevraagd. De gemeente Arnhem, eigenaar van de hal, zegde eerder deze maand de huur op omdat er een huurachterstand van 700.000 euro was ontstaan. De Rijnhal heeft te maken met ernstig achterstallig onderhoud. Daardoor is er volgens de curator niemand die de hal zou willen overnemen en is weinig zicht op een eventuele doorstart.

De kans is daardoor redelijk groot dat de hal gesloopt wordt, en het gebied wordt herontwikkeld, bijvoorbeeld met de komst van een mega-bioscoop. De teloorgang van de Rijnhal zorgt bij diverse politieke partijen voor beroering. Het onderwerp staat 9 januari op de politieke agenda. De PvdA, ZuidCentraal en Pro Arnhem willen tekst en uitleg over het faillisement van het college van B&W. “De functie van de Rijnhal kan voor Arnhemse evenementen niet gemist worden”, vindt ZuidCentraal. “Sluiting van de hal is niet wenselijk zolang er geen redelijk alternatief beschikbaar is.”

De Vlooienmarkt van Henk Rol die zaterdag 7 en zondag 8 januari zal plaatsvinden, zou wel eens het laatste evenement kunnen worden dat in de Rijnhal gehouden wordt: De gemeente maakte bekend dat de markt, ondanks het faillisement van de Rijnhal, toch doorgaat. Tot opluchting van organisator Henk Rol gaat de vlooienmarkt op 7 en 8 januari wel gewoon door. “Ik ben opgelucht dat dit drukbezochte evenement doorgang kan vinden. Dat dank ik aan de medewerking van de curator van de Rijnhal en de gemeente Arnhem. Alle 255 kramen zijn bezet. De vlooienmarkt is een gezellig en sociaal evenement dat jaarlijks vier- tot vijfduizend bezoekers trekt.” Als het evenement niet was doorgegaan, had dat in plaats van een kleine winst zo’n 7.000 euro verlies opgeleverd.