Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » 20 Top-50 Dagattracties genomineerd voor ANWB’s Uitje v/h Jaar 2012

20 Top-50 Dagattracties genomineerd voor ANWB’s Uitje v/h Jaar 2012

Twintig Dagattracties uit de Top 50 van NBTC en Respons van afgelopen jaar zijn genomineerd voor de verkiezing Uitje v/h Jaar van de ANWB. Avonturenpark Hellendoorn, Julianatoren, Apenheul, Nederlands Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Tikibad (Duinrell), Archeon, Avifauna, Snowworld Landgraaf, GaiaPark Zoo zijn genomineerd in de provinciale verkiezing. De tien genomineerden voor de titel landelijke uitje van het Jaar staan allemaal ook opgenomen in de Top 50 Dagattracties. De genomineerden zijn (met tussenhaakjes de positie in de Top 50 van afgelopen jaar):

- De Efteling (1)

- Diergaarde Blijdorp (2)

- Burgers Zoo (3)

- Ouwehands Dierenpark Rhenen (9)

- Safari Park Beekse Bergen (13)

- Dolfinarium Harderwijk (15)

- Dierenpark Emmen (18)

- NEMO (28)

- Nationaal Park De Hoge Veluwe (29)

- Attractiepark Toverland (31)

Een dierentuin, een pretpark of een museum? Wat wordt het Leukste uitje van Nederland 2012? De ANWB heeft haar leden gevraagd hun favoriete uitje voor te dragen. Uit de ruim 30.000 stemmen is landelijk en per provincie een lijst van 10 genomineerden samengesteld. Tot 15 april kan er gestemd worden op het Leukste uitje van Nederland 2012. Vorig jaar organiseerde de ANWB voor het eerst de verkieizing van het Leukste uitje van Nederland. Toen kwam de Efteling als winnaar uit de bus. Meer dan 60.000 mensen deden mee aan de verkiezing. Stemmers maken kans op 6 toegangskaarten voor een uitje naar keuze. Op donderdag 24 mei worden de winnende uitjes bekendgemaakt.De verkiezing van het Leukste uitje van Nederland is onderdeel van het Land van ANWB. Op deze site zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Bezoekers van de website kunnen ook zelf hun bijzondere uitje invoeren.