Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Beurzen Monitor Online (BMO)

Beurzen Monitor Online (BMO)

Afbakening begrip beurs
De definitie van een beurs is in 2007 opnieuw vastgesteld door het Centrum voor Live Communicatie, de voorloper van CLC-VECTA en luidt als volgt: “Evenementenvorm waarbij bedrijven uit een of meer sectoren exposeren met het doel te verkopen en/of informatie te verschaffen”.

Vakbeurs
Een vakbeurs is een evenement dat georganiseerd wordt zodat bedrijven uit een specifieke industrie hun nieuwe producten en diensten kunnen tentoonstellen en demonstreren. Exposerende bedrijven hebben als doel (potentiële) zakelijke klanten te ontmoeten en de belangstelling voor producten op te wekken of te bestendigen.

Publieksbeurs
Een publieksbeurs is een evenement waarbij bedrijven uit een of meer sectoren exposeren met het doel te verkopen of informatie te verschaffen. Publieksbeurzen zijn voornamelijk gericht op recreatieve bezoekers. Met bijna de helft van alle evenementen, zijn festivals de grootste evenementenvorm in de database van Respons.

Beurzen Monitor Online

De Beurzen Monitor Online geeft inzicht in ruim 600 vak- en publieksbeurs in Nederland vanaf 1.000 bezoeken. Het systeem, met eenvoudig te bedienen zoekfuncties, biedt historische gegevens (tot drie jaar terug) gegevens over het huidige én volgende jaar.
Na het inloggen kunt u met eenvoudig te bedienen zoekfuncties en contentmodules zelf selecties maken binnen het aanbod. U kunt met de tool zelf de data rangschikken op bijvoorbeeld het aantal bezoeken, regio, branche of organisator.

Contentmodules
De gegevens in de Beurzen Monitor Online zijn onderverdeeld in een aantal selectievelden/contentmodules waarbinnen gezocht kan worden:

Contentmodule Datavelden
Basismodule titel, categorie, jaargang, entreeheffing, website, datum
Locatiemodule locatienaam, locatiecategorie, adresgegevens
Organisatiemodule organisatienaam, organisatiecategorie, adresgegevens, contactpersoon
Bereikmodule aantal bezoeken, aantal deelnemers, man/vrouw
Sponsormodule opsomming sponsors, subsidiënten, merkcategorie, aantal exposanten

De Basismodule ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Gratis toegang demoversie

U kunt de Monitor Online gratis in actie zien. Door onderstaand formulier in te vullen, ontvangt u direct de logingegevens per email voor een demo-account.

Heer/mevrouw Achternaam * Emailadres * Telefoonnummer
captcha (neem over): Organisatie/school