Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Over Respons

Over Respons

Respons is een informatie- en onderzoeksbureau op het gebied van publieksevenementen, vakbeurzen en  vrijetijdslocaties.  Het bureau beschikt over de gegevens van evenementen, zoals beurzen, festivals, markten, en sportevenementen. Ook houdt Respons continu gegevens bij over locaties zoals musea, attractieparken, dierentuinen, podia en sport- en leisureaccommodaties. Respons is gevestigd in Amsterdam en heeft circa 10 medewerkers.

Respons verzamelt,  onderzoekt, verrijkt, analyseert en publiceert informatie over o.a. bezoekaantallen, publieksprofielen, organisatoren, sponsors, subsidiënten,  mediabereik en begrotingen.

Onderzoek
De Respons monitoren, zoals de jaarlijkse TOP100 van grootste publieksevenementen in Nederland, de Gemeente Top 50 (G50) en de Sponsor Monitor zijn inmiddels gevleugelde begrippen in de markt geworden. Via de Monitor Online houden afnemers van Respons vinger aan de pols houden over bepaalde doelgroepen (o.a. Jongeren, senioren) of genres (o.a. festivals, sportevenementen).

Kalenders
Respons verzorgt uittips voor on- en off line kalenders, waaronder ns.nl/dagje-uit (NS), LandvanANWB.nl en de Sportevenementenkalender.nl (NOC*NSF). Naast de eigen monitoren, biedt Respons tailor-made services (maatwerk) in vrijwel iedere gewenste omvang, vorm en frequentie.

Onder de afnemers van Respons bevinden ook het NBTC, Amsterdam RAI, VNU Exhibitions, Jaarbeurs Utrecht, Libéma, Coca-Cola, KPN, ABN AMRO, gemeente Amsterdam, provincie Utrecht, Bridgis, BrandWise en vele andere adverteerders (sponsors), communicatiebureaus, adviesbureaus, gemeenten en provincies.

Historie
Respons sinds 1993 actief op de markt voor publieksevenementen in Nederland. Vanuit het perspectief van sponsoring, verbrede het bureau het werkveld naar andere vormen van recreatie en business. Respons is al vanaf haar oprichting actief met marktprofessionalisering en branche-initiatieven.

Respons stelt jaarlijks cijfers op voor verschillende brancheverenigingen, waaronder de Branchecijfers Beurzen i.o.v. CLC-VECTA en de Branchecijfers Festivals i.o.v. de VVEM.
Respons ontwikkelde de meetmethodes MBE’s en is medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het begrip Belang, dat de evenementenmarkt verdeelt naar uitstraling op basis van buitenlandse bezoekers en media-aandacht.

Samen met partnerbureau BV De Nieuwe Aanpak organiseert Respons sinds 2008 Nationaal Congres Citymarketing en sinds 2014 het Nationaal Congres Evenementen.

 

Respons.
Postbus 9464
1006 AL  AMSTERDAM
Tel. 020 345 75 54
Fax. 020 345 49 28
http://www.respons.nl

Nieuws